Liperin Leipäpäivä & Hakoja, tonkkia, veteraanikoneita -tapahtuman 2023

kävijämäärä nousi yli 4 000:een sateisesta säästä huolimatta. Oli hienoa, kun pääsimme jälleen remonttievakon jälkeen koulukeskukseen!

Puromäen Puutarha
Karjalan Ruusun kukkaloistoa
Kotileipomo Sorsan paistopiste
Leipien yhteismyyntipöydässä oli myynnissä 194 leipää
Satuntarhan kukka-asetelmia
Leipäkilpailussa oli tänä vuonna peräti 16 ruisleipää ja 5 vaaleaa leipää. Molemmista sarjoista palkittiin kolme parasta. Onnea voittajille!
Voittoleivät
Hassisen Luomutila
Karjalan Ruusun kukkaloistoa
Leipien yhteismyyntipöytä
Puromäen Puutarha

Liperin Leipäpäivä 24.9.2022

Liperin Leipäpäivä järjestettiin syyskuun viimeisenä lauantaina 24.9. klo 10–14 teemalla yhteisöstä voimaa. Liperin kk:n koulukeskuksen remontin takia Leipäpäivä järjestettiin Liperin Yhteisötalolla. Leipäpäivää vietettiin aurinkoisessa säässä kävijämäärän noustessa noin 3 000 vierailijaan ja noin 70 näytteilleasettajaan. 

Liperin Leipäpäivä 25.9.2021 Myllymiljöössä

Ekumeeninen Sadonsiunaus Liperin Leipäpäivässä 2021
Liperin Leipäpäivässä oli monipuolisesti sadonkorjuun tuotteita, leipiä ja leivonnaisia.
Liperin Leipäpäivä onnistui sateesta huolimatta hienosti. Noin pari tuhatta kävijää!
Musiikista vastasi Liperin Laulu ry.
Leivät ja leivonnaiset kävivät hyvin kaupaksi.
Ruisleipäkilpailun voitti ylämyllyläinen Seela Kiikka (keskellä), joka oli leiponut leivän isoäitinsä juuresta. Toiseksi sijoittui Merja Kohonen Käsämästä (oik.). Kilpailun kolmannen palkinnon sai Reena Saks Joensuusta.

Harrasteajoneuvo- ja Veteraanikoneet -tapahtumat Liperin Myllymiljöössä kesällä 2021

Liperin Leipäpäivä ry:n vuosi 2020

 

Vuonna 2020 koronapandemian johdosta Liperin Leipäpäivän sijasta järjestettiin Syksynsatoa Liperissä -tapahtuma Liperin yläkoululla. Koronapandemian takia tapahtuma järjestettiin täysin ulkotiloissa, jossa turvavälit pystytään paremmin pitämään. Nimenmuutokseen päädyttiin, koska tapahtuman sisältö oli erilainen kuin aikaisempina vuosina esim. ruisleipäkilpailua ei pystytty järjestämään. Toisaalta nimenmuutoksella rajoitettiin osallistujamäärää, mikä koronapandemia -tilanteessa oli välttämätöntä.

Syksynsatoa Liperissä -tapahtumassa vieraili noin 2 000 henkilöä ja noin 50 näytteilleasettajaa. Liperin yläkoulun ulkotilat tarjosivat viihtyisän ympäristön nurmikoineen. Myynnissä oli sadonkorjuun tuotteita, leipää, leivonnaisia ja käsitöitä. Myös Liperin kunnalla ja Kotiseutu-Uutisilla sekä puolueilla oli osastot tapahtumassa. Ylämyllyn Yllätyksen teltassa oli tarjolla ruispuuroa paikallisesta maatiaisrukiista. Liperin seurakunta ja Taipaleen ortodoksinen seurakunta järjestivät sadonsiunauksen. Liperin kunnan terveiset toi kunnanvaltuuston pj. Eero Reijonen. Menossa mukana oli myös mottimestari Antti Ticklen, joka esitteli mm. löylykiikkua. Liperin kennelkerholla oli totuttuun tapaan agility- ja rallytokonäytöksiä. Myös Liperin Maatalousmuseo Tähkään oli mahdollisuus tutustua maksuttomasti.

Liperin Lavatanssijat LiLat ry vastasi liikenteenohjauksesta ja järjestyksenvalvonnasta. Ensiaputoiminnasta vastasi SPR:n Viinijärven osasto.

Liperin Leipäpäivä ry osallistui Myllymiljöö -tapahtumiin 4.7. ja 18.7.2020. Harrasteajoneuvot oli esillä 4.7. tapahtumassa ja vanhat traktorit 18.7. tapahtumassa. Liperin Leipäpäivä paistoi tapahtumassa muurinpohjalettuja, jossa oli mm. härkäpapujauhoa.

Liperin kunta luovutti Liperin kk:n vanhan pienten koulun järjestöjen ja erityisesti ikäihmisten käyttöön. Järjestöt perustivat toimintaa varten Pienten koulu ry:n 24. marraskuuta. Liperin Leipäpäivä ry liittyi myös Pienten koulu ry:n jäseneksi.

 

 

 

Liperin Leipäpäivä 2019

Liperin Leipäpäivä oli jälleen menestys. Tapahtumassa vieraili aurinkoisessa syyssäässä noin 6 000 asiakasta ja yli 100 näytteilleasettajaa.
Lasten leipäkilpailun teemana oli leivän uudet muodot. Yleisöäänestyksessä voittoon kruu-nattiin Viinijärven Päiväkoti (leipä 8).
Lasten leipäkilpailussa toiseksi tuli Sonja Kiviniemi (leipä 1) ja kolmanneksi tuli Eevi Jormanainen (leipä 7).
Tapahtumaan osallistui myös Liperin Mylly Oy entistä isommalla osastolla uusien yrittäjien Anne Vänskän ja Kari Huikurin johdolla.
Tapahtuman mielenkiintoisin kasvis oli inkivääri, jota Puromäen Puutarhan myyntipisteellä jonotettiin.
Myös leirikoululuokat olivat innokkaasti mukana leipomuksineen.
Liperin Marttojen järjestämään Ruisleipäkilpailuun osallistui tänä vuonna 10 leipojaa.

Liperin mökkiläistapahtuma Liplatus 6.7. Saariston rannassa 

Tapahtumassa vieraili noin 700 henkilöä.
Tällä kertaa tarjoiltiin muikkuperunawokkia, viherkasteen salaattia, 4-sortin relissiä, Ranta-pirtin ruisleipää ja mustaherukkamehua.
Mukana mökkiläistapahtumassa kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen, jolla on kesäasunto Liperissä.
"Pääkokkina" hääräsi Liperin Leipäpäivä ry:n pj. Johanna Rinnekari

Liperin Vappu 2019

Hyväntuulinen keväinen tapahtuma keräsi jälleen muutamia tuhansia kävijöitä ja useita kymmeniä näytteilleasettajia.
Tapahtumatuottaja Pirkko Hyvärinen avasi tilaisuuden.
Liperin Pelimanniyhdistys järjesti tapahtumassa soppatykkitarjoilun.
Liperin Leipäpäivän ja Liperi-Seuran teltalla arvonnassa oli mm. ruisleipiä, härkäpaputuotteita ja Liperin Myllyn jauhoja

Liperin Leipäpäivä 2018

Ruisleipäkilpailun 2018 voiton vei Marjatta Vepsäläinen (nro 9). Toiseksi tuli Leena Saks (nro 7). Kolmanneksi Mirja Parviainen (nro 12). Paljon Onnea! Kiitos kaikille osallistuneille! :-)
Lasten leipäkilpailun teemana oli leivän uudet muodot. Kisaan osallistui peräti 11 leipää. Yleisö äänesti suosikikseen 104 pisteellä 12 vuotiaan viinijärveläisen Teija Kiviniemen neliönmallisen, kiehkurakuvioisen leivän. Toiseksi tuli Seela Kiikka ja kolmanneksi Assi Jormanainen suloisella nalle-leivällä. Hienoja leipiä kisaan oli tuonut myös Eevi Jormanainen, Sonja Kiviniemi, Viinijärven päiväkodin Hepokatti-ryhmä, Liperin kk:n päiväkodin lapset ja MLL:n Liperin päiväkoti. Paljon Onnea & Kiitos osallistumisesta!
Lastan leipäkilpailun upeita tuotoksia!
Pohjois-Karjalan Maistuva maaseutu -yritykseksi valittiin Leipomo Lipstikka.
Liperin Leipäpäivässä oli jälleen leipien yhteismyyntipöytä, jossa oli myynnissä yli 150 leipää ja leivonnaista neljältä eri leipojalta. Kiitos kaikille leipojille!
Leipäpäivävieraan tittelistä nautti tänä vuonna Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen

Liperin Vappu 2018

Liperin Vappu -tapahtuma keräsi jälleen runsaasti yleisöä. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Liperin kunnan, Liperin Yrittäjien ja Liperin Leipäpäivä ry:n kanssa
Liperin Seuralla ja Liperin Leipäpäivällä oli yhteinen teltta tapahtumassa. Teltassa vanhojen esineiden tunnistamista, arvontaa ja tapahtumatiedotusta.
Vuoden kuutiksi valittiin Terhi Tuononen-Sinkkonen ja Sami Sinkkonen. Onnea!
Tapahtumassa oli noin 30 näytteilleasettajaa.
Paikalla oli jälleen vanhoja autoja.
Liperin kunta tarjosi kävijöille jauhelihakeittoa.
Tapahtumassa oli mukana myös hevosia, poneja, kanoja ja vuohia.
Kiitos kaikille kävijöille. Hyvää kevättä!

Liperin Leipäpäivät 2017 - Kynnöstä leipään 100 vuotta

Liperin Leipäpäivässä 2017 esiintyi laulunopettaja, laulaja Talvi-Maaria Turunen säestäjänään harmonikka-taiteilija Pentti Karjalainen.
Green Care-Green Karelia -hankkeella oli Aisti -työpaja perjantain Leipäpäivässä
Kävijöitä oli yli 7000 ja näytteilleasettajia 120.
Leipomo Isabella Rääkkylästä myi kukkoja.
Kiteen Kotileipomo
Leipomo Lipstikka
Marttojen työpaja
Kotileipomo Rantapirtti
Liperin Mylly
Riikolan Luomutila
Keramiikkapaja Tuliaistupa

 

 

 

 

 

Tulevaisuuden kuusia istutettiin Penttilän museoalueelle 12.5. Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi. Hieno kuusikuja muutaman vuoden kuluttua. Mukana Liperin koululaiset, Liperin luterilainen ja ortodoksinen seurakunta, Liperin Veteraanit, Liperin kunta, Metsänhoitoyhdistys, Liperin Seura, ProLiperi ja Liperin Leipäpäivä ry.
Kynnöstä leipään 100 vuotta-tapahtumaviikonloppua tehtiin tunnetuksi 17.-18.6. Pielisen Messuilla. Mukana: Liperin Leipäpäivä & Traktorikynnön SM-Kisat
Liperin Vappu 2017. Kylmän sateisen kevään jälkeen aurinko paistoi. Kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille ja Vappu-kulkueeseen osallistuneille. Tapahtuman järj: Liperin Leipäpäivä, Liperin Yrittäjät ja Liperin kunta. Hyvää kesää!
Keski-Karjalan Messuilla Kynnöstä leipään 100-tapahtumaviikonloppua tehtiin tunnetuksi - Liperin Leipäpäivää ja Traktorikynnön SM-Kisoja. Kynnöstä leipään 100 vuotta! Kiitos kaikille osastolla vierailleille.
Liperin Leipäpäivä ry:n Vuosikokous 2017. Kiitos kaikille osallistuneille!
Liperin Leipäpäivä ry:n vuosikokouksen esitelmän piti Johanna Rinnekari, aiheena: Liperin Tuottajatori-hanke
Liperin Leipäivä ry:n pitkäaikainen hallituksen jäsen Matti Hämäläinen luopui tehtävästään vuosikokouksessa 2017. Kiitos hyvästä hallitustyöstä ja asiantuntemuksesta! Hallituksessa jatkaa Pirkko Hyvärinen (pj), Martti Jormanainen, Kari Huikuri ( vpj), Kirsi Pulkkinen, Mirja Jurvanen, Riitta Tiihonen, Jukka Kinnunen, Mervi Turunen ja Johanna Rinnekari (sihteeri, rahastonhoitaja).
Liperin Leipäpäivä 2016-Tiedosta leipää! Kävijämäärä kohosi lähes 5000 ihmiseen ja 90 näytteilleasettajaan. Kiitos kaikille kävijöille, näytteilleasettajille ja yhteistyökumppaneille.
Liperin Leipäpäivässä 2016 oli myynnissä mm. leipää, leivonnaisia, jauhoja, kasviksia, kukkia, marjajalosteita, kalaa, ruoka-annoksia ja käsitöitä. Tällä kertaa ruisleipää riitti koko päiväksi!
Liperin Leipäpäivän tämän vuoden teemana oli Tiedosta leipää!, jolla viitataan Kotiseutu-uutisten 50 v. juhlavuoteen ja tuottajien sekä eri järjestöjen tuomaan tietoon.
50 v. Kotiseutu-Uutiset Liperin Leipäpäivän menossa mukana.
Ruisleipäkilpailuun osallistui peräti 14 leipojaa. Kiitos kaikille osallistuneille!
Leipien yhteismyyntipöytä oli menestys! Pöydässä oli myynnissä kuuden kotileipojan leipiä, noin 300 leipää.
Tänä vuonna ruisleipää riitti kaikille!
Liperin Leipäpäivän 2016 vieraana ja juhlapuhujana oli kirjalilija Merja Koski, joka on kirjoittanut kirjan Onneks' on lähiruokaa.
Yrittäjien Olympialaiset järjestettiin Liperin Leipäpäivässä 2016. Voiton vei Kiteen Yrittäjät, toiseksi tuli Liperin Yrittäjät ja kolmanneksi Liperin kunnan joukkue. Onnea! Kisalajeja oli mm. paalinpyöritys, pallojen heittoa heinähangolla, puujalkakävelyä, maatalousaiheisia tietokilpailukysymyksiä ja lopuksi karjalanpiirakkaviesti.
Yrittäjien Olympialaisten Karjalanpiirakka-viestissä jokainen joukkue leipoi kolme karjalanpiirakkaa. "Kyllä yrittäjä osaa piirakan rypyttää!
Koululaisten Leipäpäivässä mm. pyöritettiin paalia, tunnistettiin vanhoja esineitä, tunnistettiin kasveja, saatiin aimo annos leipätietoutta ja päästiin pureutumaan terveellisen ruokavalion saloihin. Kiitos kaikille innokkaille oppilaille, opettajille ja tehtävärastien vetäjille! :-)
Koululaisten Leipäpäivän 2016 tehtävärasteja: Leivän maistelua, terveys- ja kasvistietoutta.
Liperin Leipäpäivä 2015 - Makuelämysten Juhlaa! Yli 4500 kävijää ja 95 näytteilleasettajaa. Kiitos kaikille tapahtumassa vierailleille!
Leipäpäivässä 2015 oli tarjolla herkullisia ruoka-annoksia katuravintolateemalla.
Leipäpäivässä tarjolla myös paljon erilaisia käsitöitä.
Liperin Leipäpäivän 2015 kukkaloistoa.
Liperin Leipäpäivän 2015 sadonkorjuun antimia.
Ruisleipäkilpailun 2015 palkitut. Ruisleipäkisan voitti tuupovaaralainen Marja-Liisa Hakkarainen. Toiseksi sijoittui ylämyllyläinen Sari Haapala ja kolmanneksi ylämyllyläinen Raija Pitkänen. Palkinnonjakajana kansanedustaja Kari Kulmala.
Koululaisten Leipäpäivä 2015 & kasvisrasti.
Koululaisten Leipäpäivä 2015
Lähiruokatapahtumassa 18.6.2014 kerättiin varoja Näe hyvää lähelläsi-leirikouluryhmälle myymällä ruisleipää ja muita lähialueen elintarvikkeita.
Liperin Leipäpäivä 2014 - Terveyttä leivästä!
Liperin Leipäpäivän hallitus 2014
Liperin Leipäpäivää 2013 vietettiin 10 –vuotisjuhlan merkeissä teemalla: Juhlaa leivästä!
Liperin Leipäpäivä 2013 & Maakuntien leivät näyttely
Syksyn kukkaloistoa Liperin Leipäpäivässä 2013
Leipäpäivässä 2013 oli tarjolla monipuolisesti leipää, leivonnaisia ja muita sadonkorjuun antimia.
Liperin Leipäpäivä 2012 - Kasvua leivästä!
Liperin Leipäpäivä 2011
Liperin Leipäpäivä 2011
Liperin Mylly Leipäpäivässä 2010
Ruisleipäkilpailun 2010 voitti Anna-Mari Mantsinen Liperistä. Tästä alkoi Lipstikan ruisleivän suosio. Nyt 2016 ruisleipää saa hyvin kattavasti Joensuun seudun kaupoista.

Vuoden teko 2009 

"Leipäpäivästä on muutamassa vuodessa kehittynyt tapahtuma, joka vetää väkeä oman paikkakunnan lisäksi myös Joensuusta ja muualta ympäristöstä. Tänä syksynä tapahtumassa ylitettiin ensi kerran 3000 kävijän raja.

"Kotiseutu-uutisten 12 henkinen raati valitsi yksimielisesti Vuoden teon 2009 saajaksi Leipäpäivän. Perusteluissa korostettiin sitä alusta asti vetäneen Pirkko Hyvärisen panosta. Hänen todettiin olleen vuosikaudet tapahtuman ahkera työmyyrä."

(Kotiseutu- Uutiset,30.12.2009

Liperin Leipäpäivä 2015 - Makuelämysten Juhlaa! Yli 4500 kävijää ja 95 näytteilleasettajaa. Kiitos kaikille tapahtumassa vierailleille!

Liperin Leipäpäivä 2018

Liperin Leipäpäivä 2009.
Vanhanajan maatalousnäyttely järjestettiin Liperin Leipäpäivän 2007 yhteydessä